ماهی دیسکس

ماهی دیسکس و آموزش نگهداری از انواع آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

4.4
(23)

ماهی دیسکس Discus : یکی از زیباترین و پرطرفدارترین ماهی‌هایی که در مناطق گرمسیری، و به خصوص برکه و رودخانه‌های آمازون یافت می‌شود، ماهی دیسکس است. امروزه از این ماهی به عنوان پادشاه آکواریوم نیز یادمی‌شود. چرا که به دلیل زیبایی‌های ظاهری این آبزی افراد زیادی متقاضی نگهداری آن هستند.‌ در این مقاله قصد داریم در رابطه با آموزش نگهداری ماهی دیسکس صحبت کنیم پس تا انتها با مرجان دریایی همراه باشید.

اگر از ماهی دیسکس در آکواریوم خود نگهداری می‌کنید یا قصد دارید یکی از ماهی‌های دیسکس را به آکواریوم خود اضافه کنید، بدون دریافت آموزش نگهداری ماهی دیسکس، عمر این جاندار زیاد نخواهد بود. چرا که اگر شما نتوانید روش‌های مراقبتی را به درستی اجرا کنید، عمر ماهی شما کوتاه خواهد بود.

انواع ماهی دیسکس

انواع ماهی دیسکس

ماهی دیسکس را بر اساس رنگ بندی و همچنین نحوه تغذیه به انواع مختلفی دسته بندی می‌کنند. به عنوان مثال دیسکس گیاه خوار یکی از انواع ماهی دیسکس است که از گیاهان برای تامین مواد مغذی خود استفاده می‌کند. انواع ماهی دیسکس به شرح زیر است:

  • پلنگی پوست ماری (Leopard Snakeskin Discus)
  • دیسکس پلنگی
  • دیسکس سفید (white discus)
  • دیسکس زرد (Yellow Discus)
  • دیسکس طبیعی (Natural Discus)
  • دیسکس قرمز النکوئر (red alenquer discus)
  • دیسکس الماس آبی (Blue Diamond Discus)
  • دیسکس (Assorted)
  • دیسکس آبی پوست ماری (Blue Snakeskin Discus)
  • دیسکس آبی کبوتری خونی (Blue Pigeon Blood Discus)
  • دیسکس قهوه‌ای (Brown Discus)
  • دیسکس فیروزه‌ای درخشان (Brillint Turquoise Discus)
  • دیسکس کبوتری شطرنجی و فیروزه‌ای شطرنجی
  • دیسکس کبالت، دیسکس کبوتری و دیسکس کبوتری کبوتر طلایی
  • دیسکس مارلبرو قرمز (Marlboro Red Discus)
  • دیسکس طلوع آفتاب طلایی (Leopard Snakeskin Discus)
انواع ماهی دیسکس
انواع ماهی دیسکس

پلنگی پوست ماری (Leopard Snakeskin Discus)

دیسکس پوست مار پلنگی دارای طرحی متمایز مانند مار بر روی بدنش است. این یکی از بسیاری از گونه های دیسکس است که از طریق جهش ژنتیکی تنوع رنگی قابل تکرار ماهی دیسکس را تولید کرده است.

 آکواریوم های دیسکس پوست مار پلنگی باید شباهت زیادی به زیستگاه طبیعی آمازون خود داشته باشند که دارای گیاهان فراوان و ریشه های منشعب یا چوب های رانده است. 

پارامترهای آب باید با pH نزدیک به 6.5 تا 7.2، دمای بین 80 تا 86 درجه فارنهایت با جریان آب کم تا متوسط ​​بسیار سازگار باشد. این ماهی می تواند در طیف وسیع تری از پارامترهای آب رشد کند تا زمانی که تغییرات ناگهانی نباشد و ماهی زمان کافی برای تطبیق با پارامترهای متغیر داشته باشد. پلنگی پوست ماری را نباید با گونه های ماهی تهاجمی یا پرحاشیه یا در آکواریوم هایی با نور شدید یا جریان های آب قوی نگهداری کرد.

دیسکس پلنگی پوست ماری
دیسکس پلنگی پوست ماری

دیسکس سفید (white discus)

یکی از جدیدترین گونه‌های دیسکس است که از طریق جهش ژنتیکی و پدید آمده است.

آکواریوم‌های دیسکس سفید Snow White Discus باید شباهت زیادی به زیستگاه طبیعی آمازون خود با گیاهان فراوان و ریشه‌های منشعب یا چوب‌های آبنوس داشته باشند.

شما میتوانید همین حالا برای خرید چوب آبنوس آکواریوم از فروشگاه مرجان دریایی اقدام کنید.

 پارامترهای آب باید با pH نزدیک به 6.5 تا 7.2، دمای بین 80 درجه تا 86 درجه فارنهایت با جریان آب کم تا متوسط ​​بسیار سازگار باشد. دیسکس می تواند در طیف وسیع تری از پارامترهای آب رشد کند تا زمانی که تغییرات ناگهانی نباشد و ماهی زمان کافی برای تطبیق با پارامترهای متغیر داشته باشد. دیسکس سفید برفی هم مثل دیسکس پلنگی پوست ماری نباید با گونه های ماهی تهاجمی یا پرهیاهو یا در آکواریوم هایی با نور شدید یا جریان های آب قوی نگهداری شود.

ماهی دسکس سفید
ماهی دیسکس سفید

دیسکس زرد (Yellow Discus)

دیسکس زرد یک ماهی خیره کننده برای آکواریوم شما است. رنگ زرد روشن آن مطمئناً در نگاه اول توجه همه را به خود جلب خواهد کرد. دیسکس زرد طلایی ترجیح می‌دهد در گروه‌های بزرگ از ماهی‌های دیسکس با حداقل 6 ماهی یا بیشتر همراه باشد. آنها به خوبی با سایر گونه های دیسکس کنار می آیند. این گونه در شرایط نوری مناسب، جلوه ای درخشان به خود میگیرد.

دیسکس زرد

تشخیص ماهی دیسکس نر از ماده

یکی از نکاتی که در هنگام آموزش نگهداری ماهی دیسکس باید به آن توجه کنید، تشخیص دیسکس نر از ماده است. گاهی نیاز است تا شما نسبت به تشخیص ماهی دیسکس نر از ماده بپردازید، در چنین شرایطی معمولا این سوال مطرح می‌شود که دیسکس نر و ماده چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

از مهم‌ترین این تفاوت‌ها می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • ماهی‌های دیسکس نر نسبت به دیسکس‌های ماده‌ای که در شرایط یکسانی زندگی می‌کنند، اندازه بزرگتری دارند.
  • دیسکس‌های نر کمی کمرنگ‌تر از ماده‌ها هستند، همچنین خط و خال بیشتری نیز دارند‌.
  • ماهی‌های نر تهاجمی‌‌تر عمل می‌کنند و باله بالایی‌شان پیچیدگی بیشتری دارد.
  • لوله‌های تناسلی دیسکس‌های نر باریک‌تر و ظریف‌تر است.
  • دیسکس‌های ماده دارای دمی بیرون زده، باله‌هایی کوتاه‌تر، و پیشانی ظریف‌تر نسبت به دیسکس‌های نر هستند.
تشخیص نر و ماده بودن ماهی دیسکس
تشخیص نر و ماده بودن ماهی دیسکس

بهترین غذا برای ماهی دیسکس

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام نگهداری ماهی دیسکس حتما باید به آن توجه کنید، نوع تغذیه جاندار است. قطعا در نظر گرفتن یک رژیم غذایی متنوع برای حیوانات آبزی می‌تواند بدن آن‌ها را در برابر عوامل مختلف مقاوم و نیازشان به مواد معدنی و مغذی مختلف را برطرف کند.

بهترین غذا برای ماهی دیسکس ترکیبی از گزینه‌های زیر است اگر قصد خرید غذای دیسکس را دارید به این صفحه از سایت مرجان دریایی مراجعه کنید.

غذای خشک

غذای خشک دسته‌ای از مواد مغذی پرطرفدار جانداران آبزی هستند که به دلیل برخورداری از مواد معدنی و مغذی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند. این مواد مغذی خود به دو دسته غذاهای گرانول و غذاهای پولکی تقسیم بندی می‌شوند. غذاهای گرانول حتما قبل از استفاده توسط ماهی‌ها باید خیسانده شوند تا جاندار بتواند به راحتی آن را هضم کند. همچنین توصیه می‌شود که پولکی را همراه با مواد غذایی زنده به دیسکس دهید تا جذب املاح معدنی بهتر سورت گیرد.

غذای زنده

ماهی دیسکس همچنین می‌تواند با مصرف کرم‌های سفید، کرم‌های سیاه و همچنین کرم‌های خونی نیاز خود به مواد مغذی را تامین کند. این نکته را در نظر داشته باشید که به جای استفاده از این کرم‌ها می‌توان از آرتمیا که جایگزین مناسبی است کمک بگیرید.

غذاهای خانگی و میکس دل

از آنجایی که ماهی‌های دیسکس نسبت به غذاهای زنده و خانگی تمایل بیشتری نشان می‌دهند، برخی از افراد استفاده از میکس دل گاو را در رژیم غذایی پادشاه آکواریوم قرار می‌دهند. اما مهم‌ترین معایب این غذا می‌توان به کثیف کردن آکواریوم اشاره کرد.

بهترین دما برای ماهی دیسکس

از آنجایی که ماهی دیسکس نسبت به تغییرات دمایی حساسیت بالایی نشان می‌دهد، بسیاری از افراد به دنبال اطلاع یابی از بهترین دما برای ماهی دیسکس هستند.

این ماهی‌ها نسبت به تغییرات ph آب و همچنین آلودگی‌های موجود در محیط حساسیت بالایی نشان می‌دهند. به همین دلیل نیاز است تا دمایی ثابت برای نگهداری آن‌ها در نظر گرفته شود.

متخصصان شیلات بر این باورند که بهترین دما برای ماهی دیسکس چیزی بین ۲۸ تا ۳۱ درجه سانتی گراد است.

از آنجایی که تغییرات دمایی می‌تواند سلامت جاندار شما را به خطر اندازد، بهتر است از دماسنج آکواریوم نیز به منظور شناسایی تغییرات و در نتیجه کنترل دما کمک بگیرید.

ماهی دیسکس با چه ماهی‌هایی سازگار است؟

ماهی دیسکس جانداری آرام و خجالتی است، همین موضوع نیز باعث می‌شود تا متخصصان توصیه کنند به هیچ عنوان ماهی‌های تهاجمی را با ماهی‌های دیسکس در یک آکواریوم نگه داری نکنید. چرا که این شرایط می‌تواند موجب آسیب دیدن ماهی شما شود.

به همین دلیل افراد به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستند که ماهی دیسکس با چه ماهی‌هایی سازگار است؟ از مهم‌ترین ماهی‌هایی که با دیسکس سازگاری دارد می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • ماهی رامیزی
  • ماهی ردلاین
  • گورامی
  • لوچ دلقک
آموزش نگهداری ماهی دیسکس
ماهی دیسکس را میتوانید با ماهی آنجل نیز نگهداری کنید

تکثیر ماهی دیسکس

پرورش ماهی دیسکس آسان نیست زیرا آنها به خوردن تخم های خود معروف هستند. بنابراین برای شروع، باید جفت مناسب را پیدا کنید و این در Discus بسیار دشوار است اما در عین حال امکان پذیر است. پرورش ماهی دیسکس به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد و خود را آماده کنید تا شاهد اتفاقات جادویی باشید. ما راهنمای گام به گام را ارائه کرده ایم که به پرورش ماهی دیسکس کمک می کند.

یک مخزن با اندازه 30 تا 40 گالن تهیه کنید. مخازن بزرگتر پیدا کردن والدین را برای بچه ماهی ها مشکل می کند و مخازن کوچکتر نوسانات زیادی را ایجاد می کند.

یک پوستر مشکی بگیرید و 3 طرف آکواریوم را با آن بپوشانید به جز یکی که از طریق آن می توانید ماهی های خود را مشاهده کنید. این امر به منظور ایجاد احساس امنیت در ماهی دیسکس در هنگام پرورش است.

ماهی دیسکس را در مخازن پرورش جداگانه که کاملاً فاقد دکور یا بستر است نگهداری کنید. این کار برای اینکه اختلالی در پرورش ایجاد نشود انجام می شود. دمای آب را در حدود 82 درجه فارنهایت، PH نزدیک به 6.5، حداقل نور را حفظ کنید و از فیلتراسیون قوی خودداری کنید.

یک مخروط پرورشی را در هر جایی از مخزن قرار دهید. ماهی های شما تخم های خود را روی آنها خواهند گذاشت.

سعی کنید آن ها را کرم خونی منجمد تقویت کنید.

هنگامی که ماهی دیسکس مولد تخم گذاری کرد، والدین از آنها مراقبت می کنند، حتی تخم های بارور نشده را می خورند تا بیماری گسترش نیابد.

آنها خود را به ماهی مادر می چسبانند. در این مرحله این احتمال وجود دارد که ماهی دیسکس از بچه های جوان تغذیه کند. هنگامی که آنها مستقل شدند، شروع به شنا کردن و دور شدن از والدین، جستجو و تغذیه از غذا می کنند. این زمانی است که باید آنها را با رژیم غذایی صحیح، مقدار مناسب و در زمان مناسب تغذیه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به آموزش نگهداری ماهی دیسکس discus پرداختیم. اگر شما نیز قصد دارید از این جاندار آبزی در آکواریوم خود نگهداری کنید، تمامی نکاتی را که در این مقاله بیان کردیم، در نظر بگیرید.

همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره کردیم ماهی‌ دیسکس از حساسیت بسیار بالایی برخوردارند، به همین دلیل لازم است تا در هنگام نگهداری از این جانداران آبزی دقت بیشتری بر روی تغذیه آن‌ها داشته باشید. شرایط دمایی لازم را فراهم کنید و به هیچ عنوان از دیسکس‌ها در آکواریوم‌های دارای ماهی‌های تهاجمی نگهداری نکنید.

سوالات متداول

چرا نباید ماهی دیسکس را در کنار ماهی‌های تهاجمی نگهداری کرد؟

ماهی دیسکس یک آبزی آرام و صبور است، قرار گرفتن این جاندار در کنار جانداران آبزی تهاجمی موجب آسیب دیدن و زخمی شدن بدن آن‌ها می‌شود.

رژیم غذایی ماهی دیسکس باید چگونه باشد؟

ماهی دیسکس به مواد مغذی مختلفی نیازمند است، همین موضوع باعث می‌شود تا توصیه کنیم در رژیم غذایی این جاندار تنوع برقرار کنید. بهترین مواد غذایی برای قرار گرفتن در رژیم غذایی ماهی دیسکس غذاهای زنده، خشک و همچنین غذاهای ساخته شده در خانه هستند.

این محتوا چه مقدار برای شما مفید بود؟

کلیک و ثبت امتیاز

میانگین امتاز 4.4 / 5. 23

12 دیدگاه در “ماهی دیسکس و آموزش نگهداری از انواع آن

  1. مرتضی گفت:

    لطفا انواعشو کامل معرفی کنید فقط نام بردید

    1. سعید پرآور گفت:

      چشم حتما مقاله آپدیت میشه متشکر از همراهیتون😉

  2. پیرانی گفت:

    سلام میشه در مورد تکثیر دیسکس هم اطالاعات بدید

  3. mohammad گفت:

    سلام رو دیسکسم دونه های سفید زده برا چیه مریض شده؟؟

    1. سعید پرآور گفت:

      سلام بله سفیدک گرفته
      برای درمان مقاله سفیدک ماهی رو مطالعه بفرمایید
      یا با فروشگاه تماس بگیرید تا راهنماییتون کنیم

    2. محسن علیزاده نوری گفت:

      ارادت🖐
      در مراحل اولیه ایک با بالا بردن دما تا۳۱یا۳۲درجه مشکل حل میشه، بهتره برای سبک شدن استرس و فشار ماهی به آب نمک هم اضافه کنین.دلیلش هم این هست که انگل ایک در دمای بالا توانایی زنده موندن نداره

  4. amir reza گفت:

    سلام وقت بخیر
    روزانه چند بار باید به ماهی دیسکس غذا بدیم ؟

    1. خانم زمانیان گفت:

      دوتا سه بار باز میتونید وعده غذایی مقدارش کم کنید و تعدادش رو بیشتر

    2. محسن علیزاده نوری گفت:

      سلام سایز۲اینچ تا۴اینچ برای رشد کامل و سلامت نیاز دارن تا۵بار در روز تغذیه بشن که البته در هر وعده مقدار کمی غذا داده بشه که زیر ۲دقیقه مصرف بشه💙

  5. نیوشا گفت:

    میشه به دیسکس سبزیجات هم به عنوان غذا داد یا نه؟
    اگر اره چه نوع سبزیجاتی؟ ممنوون میشم راهنمایی کنید

    1. سعید پرآور گفت:

      میتونید داخل میکس دل سبزیجات اضافه کنید

    2. محسن علیزاده نوری گفت:

      سلام بهتره که از غذاهایی با پروتئین بالا استفاده کنیم که منبع حیوانی داشته باشن،رژیم گیاهی باعث کشیده تر شدن ماهی میشه که به اصطلاح پوزه ماهی دراز میشه که از زیبایی این شاهکار خلقت کم میکنه.ارادت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
حساب کاربری من
0 محصول سبد خرید
0 علاقه مندی
× برای مشاوره واتس اپ بهم پیام بده