
آنچه در این مقاله میخوانید
دلایل خرابی و پوسیدگی گیاهان آکواریوم | بررسی 6 دلیل فوق مهم : برخی از افراد به اشتباه تصور میکنند که استفاده از گیاهان آکواریومی تنها به منظور زیبایی بخشیدن به محیط است. این در حالی است که از این گیاهان استفاده میشود تا سلامت جانداران آبزی تامین شود در واقع میتوان گفت گیاهان آکواریومی باعث میشوند تا محیط آکواریوم تمیزتر بماند، مواد غذایی مورد نیاز برخی از ماهیها تامین شود و دستهای از ماهیهای ضعیف و باردار بتوانند در لابهلای این گیاهان به ادامه زندگی خود بپردازند.
البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که گاهی برخی از ماهیها برای تخمگذاری به گیاهان آکواریومی روی میآورند. پس یکی از مهمترین اقداماتی که باید برای آکواریوم پلنت خود انجام دهید خرید گیاه زنده آکواریوم است.
برخی مواقع دیده میشود که گیاهان آکواریومی دچار پوسیدگی و آسیب.دیدگی میشوند. اهمیت بالای این موضوع باعث شده است تا تصمیم بگیریم در این مطلب به بررسی علت آسیبدیدگی گیاهان آکواریومی بپردازیم. بنابراین اگر دوست دارید در این باره بیشتر بدانید، مطالعه این مطلب از مرجان دریایی میتواند به شما بسیار کمک کند.

علت پوسیدگی گیاهان آکواریومی
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای هر یک از شما پیش آید این است که علت پوسیدگی گیاهان آکواریومی چیست؟ در واقع میتوان گفت اگر شما اطلاعات کافی در رابطه با علت پوسیدگی این گیاهان نداشته باشید، به هیچ عنوان نمیتوان درمانهای کاربردی را برای رفع پوسیدگیها در نظر بگیرید. در ادامه به معرفی چندین مورد از مهمترین دلایل پوسیدگی گیاهان آکواریومی خواهیم پرداخت:
عدم وجود مقدار کافی دیاکسید کربن CO2
گیاهان آکواریومی نیز همانند گیاهان خشکی برای رشد و ادامه حیات به کربن دیاکسید نیاز دارند؛ اما این نکته را در نظر داشته باشید که اگر کربن دیاکسید موجود در آکواریوم به میزان لازم نباشد، گیاهان شما دچار پوسیدگی خواهد شد. فرقی ندارد کربن دیاکسید در محیط آکواریوم کم باشد یا زیاد، در هر صورت بر روی رشد و حیات گیاهان آکواریومی و حتی گاهی جانداران آبزی میتواند تاثیر بگذارد.
اگر متوجه شدید که ماهیهای شما در سطح آکواریوم دچار بیقراری هستند، ممکن است این موضوع نشانهای از وجود بیش از اندازه کربن دیاکسید در محیط باشد. همچنین فقر کربن دیاکسید میتواند موجب کوچک شدن برگ گیاهان و کاهش رشد آنها شود. شما میتوانید با استفاده از نشان گر CO2 میزان کربن دیاکسید موجود در آکواریوم را مشاهده کنید.
اگر شما برای آکواریوم پلنت خود از کپسول CO2 آکواریوم استفاده نمیکنید میتوانید همین حالا از فروشگاه مرجان دریایی اقدام به خرید این محصول کنید.

نور کم برای گیاهان آکواریومی
یکی دیگر از دلایل پوسیدگی گیاهان آکواریومی کمبود نور در محیط است در واقع شما برای داشتن یک آکواریوم زیبا با گیاهانی شاداب و سرزنده لازم است تا به تنظیم نور آکواریوم توجه زیادی داشته باشید. اگر نور کافی در اختیار گیاهان آکواریومی قرار نگیرد، این گیاهان دچار پوسیدگی، کاهش رشد، ضعیف شدن و جلبک خواهند شد. بهترین کار این است که از چراغهای آکواریومی با کیفیت استفاده کنید و لامپ های فلورسنت آکواریوم را حداقل هر یک سال یک بار تعویض نمایید. اینگونه اطمینان حاصل خواهید کرد که نور کافی در اختیار گیاهان آکواریومی شما قرار میگیرد.
همیچنین استفاده از نور های حرفه ای برای آکواریوم جلوه و زیبایی آکواریوم شما را چندین برابر میکند که همیشه یکی از پیشنهاد های متخصصین مرجان دریایی به علاقه مندان آکواریوم خرید نور آکواریوم حرفه ای بوده.

دمای نامناسب گیاهان آکواریوم
در برخی مواقع دلیل پوسیدگی گیاهان آکواریومی دمای نامناسب است. اگر شما به دمایی متناسب با نیاز گیاهان و ماهیهای آکواریومی خود توجه داشته باشید و از کولر و بخاری در صورت نیاز استفاده کنید، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد؛ اما چنانچه دمای آکواریوم بسیار پایین باشد، گیاهان شما به دلیل توقف رشد کوچک خواهند شد. همچنین اگر دما بسیار زیادتر از حد نیاز باشد، گیاهان دچار زردی و پلاسیدگی میشوند. در چنین شرایطی گفته میشود که بهترین کار خرید بخاری آکواریوم و فن خنک کننده آکواریومی است تا در صورت نیاز دما دلخواه در آکواریوم برقرار شود. این گونه دیگر خیالتان از بابت سلامت ماهیها و گیاهان آکواریومی راحت خواهد شد.
ما قبلا در مقاله ای دمای مناسب آکواریوم را توضیح داده ایم پیشنهاد میکنم حتما آن را در سایت ما مطالعه بفرمایید.😉

فقر آهن در گیاهان آکواریوم
اگر آهن گیاهان کم شود، رفته رفته رنگ برگها به سمت زردی میرود و گیاهان پژمرده میشوند. به همین دلیل فقر آهن به عنوان یکی دیگر از دلایل پوسیدگی گیاهان آکواریومی در نظر گرفته میشود.
شما میتوانید با کود دادن به گیاهان آکواریومی فقر آهن آنها را رفع و از این طریق به سلامت آنها کمک کنید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که کود دادن زیاد خود میتواند یکی از دلایل پوسیدگی گیاهان باشد. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند تا برنامهای دقیق و منظم برای کوددهی به گیاهان آکواریومی در نظر بگیرید تا سلامتشان به خطر نیوفتد.
لازم به ذکر است که هر نوع گیاه آکواریومی به میزان مشخصی کود نیاز دارد. بنابراین لازم است تا قبل از کوددهی از نوع و میزان کود لازم گیاه اطلاع یابید.
برای خرید کود مایع آکواریوم از بهترین برند ها میتوانید پس از دریافت مشاوره رایگان با متخصصین ما از فروشگاه به صورت اینترنتی و حضوری اقدام کنید.
فقر منیزیم در گیاهان آکواریوم
فقر منیزیم یکی دیگر از دلایل خرابی گیاه آکواریوم است. پوسیدگی، تغییر رنگ و سایر تغییرات ظاهری از علائمی است که به دنبال این عارضه به وجود میآید.
بهترین راه برای کنترل و درمان فقر منیزیم در گیاهان آکواریوم استفاده از کودهای مخصوص است. برخی از کودهای گیاهی موجود در بازار به طور اختصاصی برای تامین منیزیم گیاه ساخته شدهاند.
استفاده از این کودها میتواند در رفع فقر منیزیم گیاهان آکواریومی موثر باشد. البته بهتر است سراغ کودهای با کیفیت بازار بروید تا در مدت زمانی کوتاه اثربخشی لازم را مشاهده کنید.
عدم وجود اکسیژن کافی
همان گونه که وجود کربن دیاکسید به میزان لازم برای جلوگیری از پوسیدگی گیاهان آکواریومی ضروری است، وجود اکسیژن کافی نیز مهم است اگر در آکواریوم شما میزان اکسیژن کم شود نه تنها گیاهان بلکه جانداران آبزی نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
در چنین شرایطی ماهیها معمولا دچار یک حالت بیقراری خاص میشوند. بهترین کار برای تنظیم میزان اکسیژن در آکواریوم استفاده از پمپ هوا آکواریوم است. اینگونه دیگر خیالتان راحت است که اکسیژن مورد نیاز جانداران آبزی و گیاهان آکواریومیتان همیشه تامین میباشد.
همچنین مطالعه کنید درباره معرفی 1+5 گیاه آکواریوم بدون نیاز به CO2
علت سوراخ شدن برگ گیاه آکواریوم
سوراخ شدن برگ گیاهان آکواریومی یکی دیگر از نشانههای آسیب دیدگی در این گیاهان است. متخصصان بر این باورند که دلیل این آسیب وجود جلبکها و حلزونها است.
به همین دلیل توصیه میشود که به نظافت و تمیزی آکواریوم و همچنین نور کافی بسیار توجه شود. چرا که جلبکها در کم نوری و کثیفی بیشتر میتوانند رشد کنند.
بهترین کار این است که به تمیزی محیط آکواریوم خود بیشتر توجه کنید تا از این طریق بتوانید از رشد این موجودات جلوگیری کنید.
گفتنی است که این مورد یکی از مهمترین دلایل خرابی گیاهان آکواریومی است که کمتر به آن توجه میشود.
حتما به صورت هفتگی آکواریوم خود را سیفون بزنید. آموزش سیفون زدن آکواریوم قبلا در مقاله ای جدا در سایت توضیح داده شده که مطالعه آن خالی از لطف نیست.

جمع بندی
در این مقاله به بررسی دلایل خرابی گیاهان آکواریومی پرداختیم و گفتیم که چه عواملی باعث میشود تا گیاهان زیبای آکواریومی دچار پوسیدگی و سوراخ شدن شوند. همچنین گفتیم که چگونه میتوان از پوسیدگی و سوراخ شدن این گیاهان جلوگیری کرد.
اگر قصدتان داشتن یک آکواریوم زیبا با جانداران آبزی شاد است، باید به سلامت گیاهان آکواریومی خود بسیار توجه داشته باشید و تغذیه لازم را در اختیارشان قرار دهید. فراموش نکنید که خرید آکواریوم و راهاندازی آن قدم اول است. در قدمهای بعدی شما باید بتوانید از جانداران آبزی و گیاهانی که در آکواریوم خود نگهداری میکنید، به درستی مراقبت کنید.
این محتوا چه مقدار برای شما مفید بود؟
کلیک و ثبت امتیاز
میانگین امتاز 3.8 / 5. 36
3 دیدگاه در “دلایل خرابی و پوسیدگی گیاهان آکواریوم | بررسی 6 دلیل فوق مهم”
سلام رو برگ های جاوا سوراخ های ریز به وجود اومده و دورشون سیاه شده مشکل چیه؟
بوسفلاندرام هم دور برگ هاش تیره میشه انگار دو لایس ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام و احترام:
اطلاعات خوب و جامع بود
لا تشکر از زحمات تون
ممنون از شما دوست عزیز